Alkoholmissbruk ger leverskador

Alkoholmissbruk är något som växer fram sakta men säkert. Man tappar kontrollen över sitt drickande. Personen i fråga börjar dricka mer och mer och till sist planerar personen sitt drickande. Tar “varje chans” som när man vill ha Casino bonusar och ser till att den får möjligheten att kunna dricka alkohol.

Någon som har problem med att dricka inser oftast inte att den har ett beroende. Den tror att man kan behärska alkoholen men det kan de inte. Ju längre tid en alkoholberoende person har druckit desto mer alkohol behöver den få i sig för att nå samma effekt som tidigare. Det kan medföra stora konsekvenser som den beroende inte tar på allvar. För att komma upp i samma promillenivå som tidigare måste personen i fråga börja tidigare på dagen om alkoholen ska hinna förbrännas till morgondagen.

Konsekvenser och komplikationer

Det är mycket vanligt att en alkoholmissbrukare får allvarliga leversjukdomar. Man kan även få sjukdomar i bukspottkörteln och hjärt och kärlsjukdomar är vanliga. Oftast medför det hela även psykiska sjukdomar som depression och ångest. När alkoholen är på väg att gå ur kroppen får personen i fråga abstinensbesvär. Får han eller hon inte tag på någon alkohol kan ångest uppstå. Personlighetsstörningar, adhd är vanliga tillstånd.

Den som dricker alkohol går en för tidig död till mötes. Har missbruket funnits där en längre tid kan missbrukaren få det svårt att ta sig ur det hela men det finns hjälp att få. Med rätt hjälp och med rätt stöd kan man en dag bli fri och man får några fler år att leva.

Våga sträck ut din hand

Våga ta emot den hjälp som finns att få. Var ärlig mot dig själv och andra. Bara då är du mottaglig för hjälp. Skuldbelägg inte dig själv utan ta stegen framåt från där du är idag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*