Sexmissbruk är lika vanligt hos mannen som hos kvinnan

När lust blir till tvång

Att ha ett sexmissbruk är att ha sex med tvång. Man känner inte lust utan man måste bara ha sex. Detta tvång är det många som känner. Det är inte så omtalat i sig och många som har denna sort av missbruk skäms. De vågar inte ta tag i sitt problem och risken är då att missbruket förvärras. För den som har denna sort av missbruk är förutom sex mycket beroende av kärlek och bekräftelse. Det blir en inre kamp som personen kämpar mot.

Sexmissbruk är lika vanligt hos båda könen och vem som helst kan känna av detta tvång, oavsett status i vårt samhälle. Missbruket kan kännas som en drog. De måste ha sex till varje pris. De flyr verkligheten för en stund. Efteråt kan de dock skämmas en del för sitt beteende.

Det finns olika teorier om varför man får onormalt stort behov av sex. En av dem är hur personen i fråga har blivit behandlad och bemött av sina föräldrar som barn, hur själva uppväxten har varit.

Man kan bli frisk

När personen i fråga är inne i sitt missbruk kan de tro att de aldrig kommer få bli friska från sitt beroende men det kan de. Hela 90% av alla de som har levt med ett destruktivt sexuellt förhållningssätt kan bli friska och fria från sitt missbruk. Det finns olika behandlingar som man kan få om man har denna sorts missbruk. Vet du inte vart du ska vända dig så kontakta din kommun. De kan slussa dig vidare. Man kan även gå till sin husläkare och prata med honom eller henne. Läkaren vet vart de ska skicka remissen.

Terapi är en lösning. Att prata brukar hjälpa det mesta. Man måste bara vara ärlig för det är då man kan få den rätta hjälpen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*