Spelmissbruk är en psykisk sjukdom

Det finns många psykiska sjukdomar och en av dem är spelmissbruk. Att ha ett spelmissbruk kan tex starta när man spelar på live casino och är att vara beroende av att spela, speciellt med pengar. Det börjar i en liten skala men ju längre tiden går och ju mer man har spelat, desto högre blir insatsen. Däremot blir även förlusterna stora. För den som sitter vid ett pokerbord och har ett spelmissbruk kan inte sluta spela i tid utan slutet blir när pengarna är förlorade. Dock är risken stor att missbrukaren lånar ihop pengar för att sedan fortsätta att spela.

Det finns en hel del spelautomater som är navet i missbruket. Dessa maskiner drar många spelmissbrukare till sig. Där är vinsten inte så hög men en missbrukare mår bra av de små vinsterna de får.

Det finns de som kan spela bort både hus och bil. De kan inte sluta spela i tid och de tror de ska vinna när de har satsat. Den som är beroende tappar kontrollen helt och kan inte tänka logiskt. En vanlig person utan detta spelberoende kan logiskt tänka att vinsten är långt borta. Oddsen är inte så höga så förlusten blir högre än vinsten. Den med spelberoende tror på fullaste allvar att de ska vinna.

Det finns konsekvenser

Som vi skrev så kan en spelmissbrukare satsa sitt hem och bil. Konsekvensen blir att taket över huvudet försvinner och förutom förlusten av sitt hem kan man även förlora sin familj.

Risken att bli hemlös är väldigt lätt. Man spelar bort pengarna och kan inte betala skulderna. Hyran ligger man back med och ju mer skulder som läggs på hög desto högre blir satsningen i spelandet i tron om att man ska vinna tillbaka det man har förlorat.

Det finns hjälp

För att få rätt hjälp måste man vara ärlig mot sig själv och mot sin läkare annars får man inte rätt hjälp. En husläkare vet vart en remiss ska skickas så det är bara att kontakta närmaste vårdcentral.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*